Proiectele noastre finalizate

Am crescut cu fiecare proiect realizat

Proiectele noastre finalizate

Cu fiecare proiect desfășurat am crescut și ne-am dezvoltat.

Mulțumim partenerilor, colaboratorilor și sponsorilor pentru încredere, susținere și efortul depus pentru a crea o lume mai bună pe care s-o lăsăm moștenire copiilor noștri.

Telus E-motion

Perioada desfasurare: 01.06.2019-30.11.2019

Prin proiectul e-motion sustinut de Telus International, 10 copii cu dizabilitati dintr-un centru de tip rezidential au beneficiat de sedinte saptamanale de hipoterapie. Progresul s-a putut vedeam la toti beneficiarii. Daca initial erau reticienti la parasirea clardirii familiare, ei au devenit dornici de a iesi din institutie, de a explora locuri noi si de a experimenta activitati noi. In urma sedintelor de terapie s-a imbunatatit comunicarea verbala si nonverbala, colaborarea dar si abilitatile motrice motiv pentru care a fost mai usoara integrarea lor in gradinita sau in alte grupuri de copii.
45 de copii cu trauma emotionala si cu usor retard in dezvoltare au beneficiat de programul educativ si recreativ cu ajutorul cailor adaptat abilitatilor lor. Chiar daca nu era terapie propriu zisa, s-au putut observa schimbari in bine la majoritatea copiilor: ei au devenit mai reponsabili, mai empatici, mai intelegatori, fapt care a dus la o colaborare mai buna cu acestia.

Alături de tine totul este o emoție

Perioada desfasurare: 01.02.2019-31.08.2019

Proiectul ”Alături de tine totul este o emoție” susținut de Fundația Pentru Comunitate și MOL România a oferit ședințe gratuite de hipoterapie și stimulare senzorială pentru 10 copiii cu dizabilități din CRRN Timișoara și a oferit unui grup de 10 copii din Satul de copii Rudolf Walter un program de dezvoltare emoțională cu ajutorul caiilor.

Teapeutul meu - un prieten necuvântator

Perioada desfasurare: 01.12.2017-31.08.2018

Proiectul susținut de Fundația Pentru Comunitate și MOL Romania prin programul MOL pentru sănătatea copiilor asigură unui număr de 25 de copii cu dizabilități institutionalizați ședințe de terapie cu ajutorul cailor, terapie prin joc și stimulare senzorială și activități terapeutice și recreative cu câini din rasa Golden Retriever.
Aceste activități desfășurate de o echipa multidisciplinară (medici, kinetoterapeuti, psihologi și psihoterapeuți împreună cu voluntari) sunt menite să aducă un aport substanțial în dezvoltarea psihomotorie și emoțională a copiilor asistați în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara.

Primul Workshop de hipoterapie in Romania

Perioada desfasurare: 03.05-06.05.2017

În perioada 03-06 mai 2017 Asociatia HorsEmotion a oragnizat primul workshop de hipoterapie din România prin programul SES Germany. Invitatul special, Ursula Dietz - Fiziokinetoterapeut, trainer Bobath și Hipoterapeut cu peste 40 de ani de experiență, a prezentat noțiuni teoretice și practice în lucrul cu copiii cu paralizie cerebrală atat în cabinetul de kinetoterapie cât și pe cal. Specialiștii în dresaj natural Estella și Cristian Braban au prezentat scurt metoda prin care au pregătit caii de terapie astfel încât să fie echilibrați fizic și psihic.

Prietenii mei blănoși

Perioada desfasurare: 01.12.2016-31.08.2017

Proiectul susținut de Fundația pentru Comunitate și MOL România vine în ajutorul copiilor cu dizabilități asistați în leagănul de copii din Timișoara 25 de copii au beneficiat de ședințe individuale de hipoterapie, terapie prin joc și ședințe de activități recreative și terapeutice cu ajutorul câinilor pentru a favoriza dezvoltarea lor psiho-motorie și socio-emoțională.

Amenajarea și Inaugurarea grădinii senzoriale

Perioada desfasurare: 01 martie 2016- 17 iunie 2016

Gradina senzorială realizată cu ajutorul Flextronics și a voluntarilor asociației HorsEmotion oferă copiilor ocazia să descopere diverse texturi și arome din natură aducând astfel un aport semnificativ la intergarea lor senzorială.

E/I Motion

Perioada desfasurare: 01.09.2017-31.08.2019

E/I Motion este un proiect Erasmus + coordonat de Asociația de Terapie Familiala și de Cuplu Timișoara, în care sunutem parteneri alături de alte 4 organizații din Cipru, Italia și Spania. Scopul acestui proiect este de a facilita reintegrarea socială a tinerilor care au săvârșit infracțiuni și au fost pedepsiți cu măsuri privative sau neprivative de libertate prin abordare sistemica, intervenții terapeutice asistate de animale și teatru forum.
În acest proiect ne bucurăm să avem beneficiari pe parte de training personalul de la Serviciul de Probațiune Timiș și cadre didactice de la Liceul cu Program Sportiv "Banatul" , și beneficiari direcți ai activităților pe tineri de la Serviciul de Probațiune Timiș, elevi Licerului cu program Sportiv "Banatul" și deținuți ai Penitenciarului Timișoara.

Reamenajăm grădina senzorială

Perioada desfasurare: 2017-2018

După fiecare iarnă, grădina senzorială suferă: capacele cutiilor se degradează, plantele aromatice se ofilesc, vopseaua pălește, unele articole se strică. Tocmai deaceea munca de întreținere a acestui loc minunat care bucură sute de copii in fiecare an este susținută financiar prin partenerii noștri Flextronics Romînia. Anul acesta , grădina senzorială nu a fost doar reamenajată ci chiar extinsă și îmbogățită cu hamace, trambulină si arie de stimulare vizuală.
Mulțumim Flextronics pentru susținerea acestui proiect!

Decathlon- HorsEmotion Project

Perioada desfasurare: 01.01.2017-31.08.2018

Fundația Decathlon a sponsorizat mărirea manejului de terapie cu 200mp, oferind astfel un loc ideal pentru desfășurarea activităților terapeutice, educative și recreative din centrul HorsEmotion. Împreună cu voluntarii Decathon din Timișoara am implementat workshop-uri educative pentru tineri din Serviciul de Probațiune Timiș și Liceul cu Program Sportiv ”Banatul”, cu scopul de a le dezvolta simțul responsabilității, empatia, colaborarea, autocontrolul prin activități asistate de cai. Pe lângă sesiunile din Centrul HorsEmotion au mai fost 2 sesiuni la Serviciul de Probațiune si două la sediul Decathlon, în care tinerii au învățat să-și gestioneze furia, să scrie un CV, cum să se prezinte la un interviu și cerințele de la un loc de muncă.

Reamenajarea terenurilor de lucru

Perioada desfasurare: 01.06.2017-01.07.2017

Datorita vremii ploioase, dar și datorită extinderii manejului a fost nevoie să reamenajăm solul din manejul acoperit și cel descoperit. Acest lucru l-am realizat cu ajutorul Continental România care a achitat prin sponsorizare utilajele și materialele utilizate.

Concert- În pas de cal

Perioada desfasurare: 18.06.2016

Asociația HorsEmotion și Fundația de Abilitare Speranța au organizat cu susținerea Fundației Pentru Comunitate și MOL România un concert de muzică clasică în Centrul HorsEmotion de la Ianova. Evenimentul era destinaat copiilor din familii, copiilor cu dizabilități și copiilor instituționalizați creînd astfel cadrul ideal de interacțiune și joacă pentru copii, favorizând astfel integrarea copiilor din grupuri vulnerabile.

În pas de cal spre o viată mai bună

Perioada desfasurare: 01.10.2015-31.03.2016

Prin proiectul ”În pas de cal spre o viață mai bună” susținut de Raiffeisen Comunități am oferit traing in hipoterapie și munca cu copiii cu dizabilități pentru 35 de voluntari, am oferit ședințe individuale de hipoterapie pe o perioadă de 6 luni pentru 30 de copii cu dizabilități care proveneau din famili dezavantajate socio-economic și 4 ateliere educative cu ajutorul caiilor pentru 20 de tineri din Centrul de Reeducare din Buziaș.

Sunt special și merit un terapeut special - ed.II

Perioada desfasurare: 15.01.-31.08.2015

Proiectul ”Sunt Special și merit un terapeut special - Ed. II” susținut de Fundația Pentru Comunitate și MOL România a pus bazele colaborării asociației HorsEmotion cu Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara. Astfel am putut oferi ședințe individuale de hipoterapie pentru 10 copii cu dizabilități instituționalizați timp de 7 luni, copiii prezentând progrese uluitoare în urma participării lor în acest proiect.