Fiecare pacient este special în felul său și are nevoi aparte. Din acest motiv terapia nu este una standard pentru fiecare, ci este adaptată fiecărui mic călăreț în parte. Efectele imediate ale terapiei, și anume bucuria și entuziasmul copiilor, le puteți vedea în pozele următoare. Menționăm că părinții și-au acordul pentru publicarea acestor poze.

Prietenul meu blanos

Perioada desfasurare: 01.12.2016-31.08.2017

Proiectul sustinut de Fundatia Pentru Comunitate si MOL Romania prin programul MOL pentru sanatatea copiilor asigura unui numar de 25 de copii cu dizabilitati institutionalizati sedinte de terapie cu ajutorul cailor, terapie prin joc si stimulare senzoriala si activitati terapeutice si recreative cu caini din rasa Golden Retriever.
Aceste activitati desfasurate de o echipa multidisciplinara (medici, kinetoterapeuti, psihologi si psihoterapeuti impreuna cu volunatri) sunt menite sa aduca un aport substantial in dezvoltarea psihomotorie si emotionala a copiilor asistati in Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica din Timisoara.

Un terapeut care ma SUStine

Perioada desfasurare: 01. Februarie 2016 - 30 August 2016

Prin proiectul "Un terapeut care ma SUStine", Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania au sustinut sedintele de hipoterapie si terapie prin joaca pentru 10 copiii cu dizabilitati asistati in leaganul de copii din Timisoara. Beneficiarii au progresat din punct de vedere psiho-motor, dezvoltandu-se mersul, echilibrul, postura corecta dar si comunicarea verbala si nonverbala, recunoasterea si exprimarea emotiilor precum si acomodarea la situatii noi prin diminuarea anxietatii.
In cadrul acestui proiect am organizat impreuna cu Fundatia de Abilitare Speranta un concert de muzica clasica "In pas de cal" la care au participat atat copii institutionalizati, copii din familii , copii cu dizabilitate si copii neurotipici. In timpul concertului, copiii au s-au bucurat de o pplimbare calare, astfel imbinandu-se efectele benefice ale hipoterapiei cu cele ale meloterapiei.

Amenajarea si Inaugurarea gradinii senzoriale

Perioada desfasurare: 01 martie 2016- 17 iunie 2016

Gradina senzoriala realizata cu ajutorul Flextronics si a voluntarilor asociatiei HorsEmotion ofera copiilor ocazia sa descopere diverse texturi si arome din natura aducand astfel un aport semnificativ la intergarea lor senzoriala.