Fiecare pacient este special în felul său și are nevoi aparte. Din acest motiv terapia nu este una standard pentru fiecare, ci este adaptată fiecărui mic călăreț în parte. Efectele imediate ale terapiei, și anume bucuria și entuziasmul copiilor, le puteți vedea în pozele următoare. Menționăm că părinții și-au acordul pentru publicarea acestor poze.

Teapeutul meu- un prieten necuvantator

Perioada desfasurare: 01.12.2017-31.08.2018

Proiectul sustinut de Fundatia Pentru Comunitate si MOL Romania prin programul MOL pentru sanatatea copiilor asigura unui numar de 25 de copii cu dizabilitati institutionalizati sedinte de terapie cu ajutorul cailor, terapie prin joc si stimulare senzoriala si activitati terapeutice si recreative cu caini din rasa Golden Retriever.
Aceste activitati desfasurate de o echipa multidisciplinara (medici, kinetoterapeuti, psihologi si psihoterapeuti impreuna cu volunatri) sunt menite sa aduca un aport substantial in dezvoltarea psihomotorie si emotionala a copiilor asistati in Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica din Timisoara.

Petrecere de Craciun pentru toti copiii

Perioada desfasurare: 09.12.2017

Asociatia HorsEmotion a organizat pe 09.12.2017 o petrecere cu ocazia sarbatorilor de iarna. Evenimentul, care a avut loc la centrul de hipoterapie HorsEmotion din Ianova, a fost dedicat tuturor copiilor: cu dizabilitati, din centre de plasament sau din familii devenind astfel un eveniment de incluziune sociala atat pentru copii cat si pentru adultii insotitori. Copiii din centrul de plasament din Bocsig au pregatiti pentru cei peste 150 de participanti colinde si poezii de Craciun si voluntarii centrului au oferit intre timp ceai cald si prajiturele. Carmen Gradinaru, desemnata voluntara anului de catre dr. Erika Weisz- vicepresedinte HorsEmotion, a multumit prin colinde cantate la fluier. Toti copiii au avut parte de o plimbare calare in cadrul caruselului viu, format din caii de terapie ai asociatiei. In final a venit si Mos Craciun pe o sareta trasa de cai si a oferit celor peste 90 de copii cadouri, mangaieri si incurajari.

Amenajarea si Inaugurarea gradinii senzoriale

Perioada desfasurare: 01 martie 2016- 17 iunie 2016

Gradina senzoriala realizata cu ajutorul Flextronics si a voluntarilor asociatiei HorsEmotion ofera copiilor ocazia sa descopere diverse texturi si arome din natura aducand astfel un aport semnificativ la intergarea lor senzoriala.