Dresaj Natural

Dresajul natural provine de la indienii nativi din America și are la bază principii de respect reciproc între om și cal, aplicabile la orice cal, indiferent de caracterul și temperamentul acestuia.

Dresaj Natural

Scop

Scopul dresajului natural (Natural Horsemenship) este crearea unui parteneriat solid cu prietenul nostru, Calul, folosind pentru comunicare , limbajul pe care acesta il utilizeaza in turma, pentru a comunica cu ceilalti membri ai turmei.

Fondat pe respect si dragoste fata de Cal, intelegand natura si psihologia calului, programul nostru invata orice iubitor de cai, cu orice nivel de pregatire, sa se bucure in siguranta de compania cailor si sa ajunga la rezultate deosebite.

Metoda dresajului natural- Natural Horsemenship – provine de la indienii nativi din America si are la baza principii de respect reciproc intre om si cal, aplicabile la orice cal, indiferent de caracterul si temperamentul acestuia.

Ca dovada a parteneriatului armonios realizat intre om si cal prin metoda dresajului natural ,stau si rezultatele statisticii in materie de siguranta a sportului ecvestru ,care arata ca, rata de accidentare in sportul ecvestru in rindul adeptilor dresajului natural, este mult redusa fata de cea din rindul practicantilor metodelor calariei clasice.

In ultimii ani metoda Natural Horsemenship  cistiga din ce in ce mai multi sustinatori si in  randurile paracticantilor ramurilor ecvestre clasice, dresaj, sarituri, anduranta, chiar si atelaje, acestia observand ca un cal echilibrat emotional care lucreaza cu placere, obtine in- totdeauna rezultatele asteptate. („Horses run faster and jump higher from their heart desire”, Pat Parelli)

Dresajul natural- Natural Horsemenship – nu are ca scop in sine, dresarea calului, ci este o metoda de dezvoltare personala a omului oglindita de cal.

Metoda

„CE TIE NU-TI PLACE CALULUI NU-I FACE”, (Tuti)

Dresajul natural, asa cum il practicam noi, se bazeaza pe o metoda „pas cu pas”, de la usor la dificil, de la  simplu la complex, utilizand exercitii bine definite, care au ca scop final castigarea respectului si a increderii calului atat in calaret ( om) cit si in el insusi.

Atunci cand Calul ajunge sa aiba incredere si respect fata de om si isi intelege rolul in parteneriatul om-cal, va face tot ce i se cere, atunci cand i se cere, cu placere si entuziasm fara a fi necesara constrangerea.